AcasăArticoleCultură și media„Stres, emoții, depresie, cancer” – o carte… pentru sănătate

„Stres, emoții, depresie, cancer” – o carte… pentru sănătate

Data publicării:

Medicul Lucia Bubulac, și-a lansat miercuri seara, la Muzeul Național al Literaturii Române, o nouă carte, intitulată „Stres, emoții, depresie, cancer”. La eveniment a participat și renumitul profesor universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan, potrivit publicației onlinepress.ro.

Lucia Bubulac spune că a ales titlul „Stres, emoții, depresie, cancer”, pentru a atrage atenția legăturii între psihic și sănătate. 

„Am ales acest titlu pentru a capta atenția, pentru a trezi interesul oamenilor, pentru a semnala un lucru extrem de periculos care se întâmplă în viața noastră, în modul nostru de gândire, dar și în ceea ce privește aboordarea din partea sistemului medical. În esență, am vrut să subliniez importanța legăturii directe de cauzalitate, între dezechilibrele psihologice și apariția bolilor, în general”.

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan subliniază rolul stresului în dezechilibrarea organismului:

„Într-un loc de muncă, dacă ai un om inteligent, dar care stă foarte prost emoțional, nu te poți înțelege cu el. (…) Stresul blochează, prin excesul de cortizon, neurogeneza – formarea de noi neuroni și noi conexiuni. (…) În consecință, există o singură soluție: la jumătatea zilei de lucru sau atunci când ne simțim obositi, cel puțin 10-15-20 de minute să stăm. Să stăm pe un scaun sau culcat, nu contează, dar important este să rămânem concentrați înapoia gândului, până când începem să avem o respirație profundă. Cu fiecare respirație profundă aducem corpului un flux de energie în plus!”

Loreta Popa, specialist PR al Muzeului Literaturii Române spune că omul înseamnă emoție:

„Emoția este ceea ce ne face oameni, ceea ce ne definește. Această carte, scrisă de doamna doctor Lucia Bubulac – și îi mulțumesc mult că a ales Muzeul Literaturii Române pentru lansare – este scrisă pentru a ne îndemna să gândim altfel, pentru a ne motiva să găsim „butoanele” acelea pe care să apăsăm și să avem grijă ce facem cu gândurile noastre, cu emoțiile noastre, pentru a le gestiona mai bine”!

Donează prin PayPal

Donație unică

Donează suma dorită pentru susținerea proiectelor Asociației Info Social

Popular

Mai multe din aceeași categorie