AcasăArticoleEconomicASF: Ziua Educației Financiare, un demers binevenit atât pentru consumatori, cât și pentru piețe

ASF: Ziua Educației Financiare, un demers binevenit atât pentru consumatori, cât și pentru piețe

Data publicării:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) salută adoptarea de către Camera Deputaților a Legii care instituie data de 11 aprilie drept Ziua Educației Financiare.

România are nevoie de creșterea gradului de cuprindere a educației financiare, atât la nivelul publicului larg, cât și la nivelul elevilor și studenților.

Doar așa vom putea avea piețe financiare dezvoltate și consumatori bine informați, care să ia decizii financiare în deplină cunoștință de cauză.

Președintele ASF, Nicu Marcu, afirma că educația financiară reprezintă piatra de temelie pentru schimbarea de paradigmă în ceea ce privește locul pe care se va situa România, în viitor, în clasamentele țărilor cu un grad ridicat de educație financiară și are implicații în dezvoltarea economică a țării noastre.

„Educația financiară timpurie este o direcție strategică de acțiune pentru A.S.F. și reprezintă piatra de temelie pentru schimbarea de paradigmă în ceea ce privește locul pe care se va situa România, în viitor, în clasamentele țărilor cu un grad ridicat de educație financiară. Ziua Educației Financiare va reprezenta un bun prilej de a celebra în fiecare an importanța acestui domeniu, care are implicații fundamentale în dezvoltarea economică a societății românești”.

Din anul 2015 – de când A.S.F. a lansat programele sale de educație financiară și până în prezent, reprezentanții Autorității au susținut cursuri și prezentări pentru aproape 4.000 de profesori, peste 18.000 de studenți și circa 162.300 de elevi, din toate ciclurile de învățământ.

Reamintim că proiectul de lege pentru declararea zilei de 11 aprilie ca „Ziua naţională a educaţiei financiare”a fost adoptat marți ce Camera Deputaților care este for decizional. Legea urmează a fi promulgată de către Președintele României.

Donează prin PayPal

Donație unică

Donează suma dorită pentru susținerea proiectelor Asociației Info Social

Categories:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Popular

Mai multe din aceeași categorie

Conferintele Info Social – Educație financiară – de ce, când, cum?

Au nevoie românii de educație financiară? La ce ar...

Conferințele INFO Social – România – Orizont 2024

Care este potențialul de dezvoltare economică a României? Cum...